Tala Botten bakformar - Löstagbar st 6 Bakverk Små för Bakform f0357kjsi11498-Hem & Inredning

Rice Skål D 25.6 cm Lavender - tallrikar & skålar
Kitchen IQ Knivslip 2-steg Asiatisk (multi) - knivtillbehör
Orrefors Amor Vincit Omnia Champagne Coupe 2-Pack 20 cl
Fiskars Norr Grönsakskniv 12 cm Trä - köksknivar
Guzzini Aqua Kakfat Med Kupa Dia 33 cm Krom - fat & serveringsskålar
PotteryJo Daisy Mjölkkanna 30 cl rosa - termosar kannor & karaffer
ByOn Mollusco SkaldjursBesteickset 6-delar Rostfritt Stål Svart
WMF Nuova Tårtset Rostfritt Stål - Besteick
Vas Flakes hög Form Living - vaser
Bed Rocker Svart Britax Brio - barnmöbler
LED-lampa boll - bordslampor

Go Glow Magic nattlampa My Little Pony - barnlampor
ERNST Ljusstake H 23.5 cm Ljusgrå - ljusstakar & ljuslyktor
Klädhängare Elefant JaBaDaBaDo Jabadabado - barnmöbler
Pedalhink 3l blå med toalettborste Övriga varumärken
Dörrskylt Griffeltavla Svart Bloomingville - barnrumsdekoration
Skrivbord Troll - barnmöbler
Övrigt

Framtidens sjöfart

Dixie Ella Matta Jute Diameter 125 cm (vit & brun) - vardagsrumsmattor
Tipitält Grå vit Form Living - barnmöbler
Sminkförvaring genomskinlig Övriga varumärken - badrumsaccessoarer
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Utfällbar Soffa Spiderman - barnmöbler

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Ljuslykta glas Skogsmys Form Living - ljusstakar & ljuslyktor Anmäl
IB Laursen Kruka H 20 cm Vit (hvit) - krukor
Kruka Metall Grön 17x20 cm Bahne & Co - krukor 14:22 #1 av: Rosti Margretheskål 5L Indigo - bakbunkar & berödningsskålar

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Bloomingville Blomkruka Glas Diameter 15 5 cm Höjd 15 cm Vit Fiskars Inspiration Potatisskalare Saffran - köksrödskap
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Iittala Taika Tallrik Djup 20 cm Vit - tallrikar & skålar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.