Skärbräda & skärbrädor - Co Bahne cm 20x30 f0357kjsi22254-Hem & Inredning

Satake Tekanna Tokyo 1.2 L Röd - termosar kannor & karaffer
Peugeot Paris Chef Saltkvarn 18 cm Rostfritt Stål - kryddkvarnar
C3 Slowcooker 3.5 l Svart silver - övriga köksmaskiner
Eva Solo Globe Skål 1.1 L Grå - tallrikar & skålar
Fiskars Skalkniv Royal 7 cm Svart - köksknivar
Iittala Skål Teema 15 cm Vit - fat & serveringsskålar
Broste Hune Bestickset 16-delar Svart Broste Copenhagen
Smeg Blender 1.5 L Grön - mixer & blender
Rice Skål D 25.6 cm Grön - tallrikar & skålar
Severin Mix & Go Blender 1 L Rostfritt stål (silver) - mixer & blender
Marcato Atlas 150 Capellini-vals - tillbehör & reservdelar

Orrefors Difference Pils Ölglas 47 cl Klar - glas
Peugeot Karaff Capitaine 75 cl Klar - termosar kannor & karaffer
CrushGrind Torino Kryddkvarn 20 cm Ek (brun) - kryddkvarnar
Axelremsväska, PU - SVART alltid billig frakt
Kanvas väska medelstor - Flera färger
Ryggsäck Nylon Svart alltid billig frakt
Övrigt

Framtidens sjöfart

Ryggsäck med dragsko och lock, svart
Transparent Väska - Genomskinlig orange
Ryggsäck, sport - Flera färger alltid billig frakt
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Shoppingväska - Äkta skinn alltid billig frakt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

15.6 tum Laptop Ryggsäck USB-port, Stor Kapacitet - Svart Anmäl
Svart aftonväska i boxform med guldfärgad ram
Flerfärgad, multifärgad canvas väska med ränder 14:22 #1 av: Estate Coffe Kaffebönor Daterra Reserve 200g Estate Coffee

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Väskhängare Diamond häst färg alltid billig frakt Koziol CLUB No. 5 Crystal Champagneglas 100 ml Grå (grå)
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Eva Solo To Go Cup 0.35 L Blå - termosar kannor & karaffer

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.