James - kod Dödlig Runner Maze Dashner Bokhandel (9789155262822) böcker - f0357jxlk54305-Böcker

Spellforce 2 - Dragon Storm (expansion) Atari - pc & mac
Badbyxa Blå Randig Geggamoja - badkläder & uv-kläder
Nebula 15 cm Guardians of the Galaxy - actionfigurer
Smoothie Blender Set Summertime - rollek
Swim & Sun Shorts solid grön ImseVimse - badkläder & uv-kläder
Diinglisar Wild Kossa på hjul Teddykompaniet - gosedjur
Ladugård för kor 1 32 Van Manen - figurer & miniatyrer
Giraffe - Plush Melissa & Doug - gosedjur
NERF N-Strike Elite Maximum Ammo Storage Strap Nerf - uteleksaker & sportleksaker
Cuddlin Cara FurReal - dockor & tillbehör
Uppladdningsbart lok 4WD Brio Träjärnväg (33599) - leksaksbilar & fordon

Set med bebis Chokladkanin (Spjälsäng) Sylvanian Families
Waboba Street Ball The Source - uteleksaker & sportleksaker
Naboo Starfighter Microfighter LEGO Star Wars (75223) Lego
Kranbil Volvo 45cm Summertime - leksaksbilar & fordon
Sittvagn Sylvanian Families - figurer & miniatyrer
Klassiskt figurset Brio Träjärnväg - leksaksbilar & fordon
Övrigt

Framtidens sjöfart

Extreme Action Scorpedo Hot Wheels - leksaksbilar & fordon
Hogwartsexpressen LEGO Harry Potter (75955) Lego - lego & duplo
Lego Marvel Super Heroes 2 Warner Games - playstation 4
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Biltvätt med snurrande borstar LEGO Friends (41350) Lego

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Musical Xylophone Brio - musikleksaker Anmäl
Rainbow Friends Glimhouse Beaverly Glimmies - figurer & miniatyrer
Darödevil Racerbil med ljud och ljus Dickie Toys - leksaksbilar & fordon 14:22 #1 av: Trafikset konstruktion fordon och vägskyltar Dickie Toys

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Princess Twilight Sparkle Sea Pony My Little Pony - gosedjur Bikininederdel Atolli Röd Reima - badkläder & uv-kläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

City Service Fleet Garbage truck Nikko - leksaksbilar & fordon

Stolt medis på Uv-byxa Carröd Blå Kalani - badkläder & uv-kläder och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.