ALDO ITNYRE Axelremsväska natural f0357focj52159-Damaccessoarer

Retro Pilot Aviator Glasögon Guld m. Svart Glas & Senilsnöre
DESIGN Upprullad mössa i återvunnen polyester
Club Tround brun Tree alltid billig frakt
Holzweiler MARGAY BEANIE Mössa beige Herraccessoarer
Anello BOXY CROSS BODY Axelremsväska svart
Adidas Falcon W alltid billig frakt
Guess LYNDA CROSSBODY FLAP Handväska svart
Armani Exchange Shoppingväska svart svart
HUGO Solglasögon palladium Herraccessoarer
VANS MN SPICOLI 4 SHADES CHEETAH TO, One Storlek Tillbehör
UA Charged Bandit 4 3020319-005 alltid billig frakt

Eton röd Twill Silk Pocket Square Slipsar & Accessoarer
Carhartt WIP KICKFLIP BACKPACK Ryggsäck mulberry
Coccinelle ARLETTIS Axelremsväska cosmic lilac
Dyrberg Kern HERITAGE SM 1G5 Klockor
Skechers Portermalego Navy alltid billig frakt
Vans Old Skool VN0A38G1UA41 alltid billig frakt
Övrigt

Framtidens sjöfart

DESIGN 5-pack sportiga strumpor
Reebok Kobo VI Jclip alltid billig frakt
Swiss Military Hanowa Damklocka
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Diadem Glitter rött alltid billig frakt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

WEEKEND MaxMara PILARD Scarf nachtblå Anmäl
SUPERVARM SAREK SKOTERMÖSSA PILOTMÖSSA
Bröllop brudtärna Ivory Pärlor hårnålar 6 st pack 14:22 #1 av: Won Hundröd ANTWERP Halsduk svart Herraccessoarer

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
BOSS Business Wear Signature T_Briefc Laptop väskor & Portföljer Pieces PCKOPA Handväska peachskin
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

DESIGN Rektangelformat hårspänne i trä

Stolt medis på Not Today - T-SHIRT - DAM alltid billig frakt och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.