- blås - KURZARM svart S.Oliver dream LABEL damkläder billiga Vackra cream f0357evwl21698-Fashion Kläder

Solid Skjorta Homer - Vit - Herr
Solid Tröja Alexian O-Neck - Vit - Herr
Solid T-shirt Aristeo - Blå - Herr
Someday. CANDIDA - Tygbyxor - natural sand Vackra billiga damkläder
Someday. KUMI - T-shirt - bas - bold blå Vackra billiga damkläder
Someday. ZEMMA - blås - papaya Vackra billiga damkläder
Sons of Owen Enfärgad t-shirt - Svart - Herr
Sons of Owen Pikétröja med bröstficka - Grön - Herr
Sons of Owen Strukturstickad tröja - Blå - Herr
Soulland DAVID LIGHT ZIP CHECKED JACKET Ytterkläder
South Beach Exklusiv Mixa och matcha Neonorange bikiniögrönl i bandeaumodell

South Beach Safarimönstrad baddräkt med hög skärning och midja i återvunnet material
Soyaconcept DOLLIE - Kofta - ruby Vackra billiga damkläder
Soyaconcept THILDE - blås - grape leaf Vackra billiga damkläder
Spanx Knästrumpor Hi-Knee 20 denier - Natur - Dam
Sportmax Code Klassiska utsvängda byxor
Springfield GRAF FLOR-HOJAS MANG - T-shirt med print - blås Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Steffen Schraut HYPE DRESS - Maxiklänning - summer birds Vackra billiga damkläder
Stevie May Blommig midiklänning med volang och plisserad fåll
STINE GOYA Gloria, 530 Striped Acetate Ytterkläder
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Stradivarius Batikmönstrad skjortklänning i maxilängd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Stradivarius Midiklänning med knäppning framtill Anmäl
Stradivarius Tropiskt mönstrad klänning
Stradivarius Jeans Skinny Fit - svart Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Soaked in Luxury Maxiklänning Mary - rosa - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Stradivarius Luvtröja - röd Vackra billiga damkläder Sofie Schnoor Shorts Sov och loungeplagg
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Soft Rebels Frida Top Ögrönlar

Stolt medis på Soft Rebels Stilks Dress Klänningar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.