Reebok Classic T-shirt Classics Taped Tee - Grå - Herr f0357evwl91298-Herrkläder

Second Female Yva Trousers Byxor
See by Chloé Maxiklänning - vit Vackra billiga damkläder
See You Never Stentvättad bomberjacka i denim med dragkedja
Seger Sockor Trekking Mid - Svart - Barn
Seidensticker FASHION LANG - Skjorta - blå Vackra billiga damkläder
Selected Femme Mom jeans
Selected Femme Kofta - snow vit Vackra billiga damkläder
Selected Femme SFMY PERFECT BOX CUT Färg - T-shirt - bas - röd Vackra billiga damkläder
Selected Femme SLFBOA - Kappa rock - medium grå melange Vackra billiga damkläder
Selected Femme SLFFREJA HW HAYES blå DENIM SKIRT W Kjolar
Selected Femme SLFMAGGIE LS KNIT BOATNECK B Ögrönlar

Selected Femme SLFRORY MW MIDI SKIRT B Kjolar
Selected Femme Stickad tröja - radiant gul Vackra billiga damkläder
Selected Homme Helmönstrad skjorta i viskos med platt krage
Selected Homme Stjärnmönstrad skjorta med smal passform
Selected HOMME Shorts slhStraight Paris Linen - Blå - Herr
Selected HOMME Skjorta slhSlimsel-Sundew Shirt LS - Vit - Herr
Övrigt

Framtidens sjöfart

Selected Homme SLHSKINNY LUCA silver LIN. PANTS W NOOS Jeans
Selected Homme SLHSLIMNEW MARK SHIRT LS B NOOS Ögrönlar
Selected HOMME T-shirt shhBret SS O-neck Tee - Blå - Herr
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Sense of Karma Yogatopp Seamless LS Structure - Svart - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Short Stories grå MATTERS - Pyjamasögrönl - vit pebble Vackra billiga damkläder Anmäl
SikSIlk Svarta mjukisbyxor i skinny fit med guldlogga
Simone Pérèle DREAM NÉGLIGÉ KURZ - Nattlinne - naturel Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Sebago Jacka Port Classic Jacket - Blå - Herr

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Sisley Jeans slim fit - light blå Vackra billiga damkläder Second Female blås Mardi Shirt - Gul - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Second Female Byxor Kaki MW Trousers - Natur - Dam

Stolt medis på Second Female Joyce Top Ögrönlar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.