Rabens Lotus Ögrönlar top placket Saloner f0357evwl41198-Damkläder

Scotch & Soda Badshorts Classic Colourful Swimshort - Blå - Herr
Scotch & Soda Crewneck sweat with flatlock seams and clean flock artwork Ögrönlar
Scotch & Soda Jeans Skim Plus, skinny fit - Blå - Herr
Scotch & Soda Pikétröja med Hawaii-mönster - Röd - Herr
Scotch & Soda Skjorta Ams blåw, slim fit - Blå - Herr
Scotch & Soda TAILOröd PANTS - Tygbyxor - electric rosa Vackra billiga damkläder
Scotch & Soda V neck dress with rib details Klänningar
Seafolly ACTIVE ONE SHOULDER MAILLOT - Baddräkt - svart Vackra billiga damkläder
Seafolly OCEAN ALLEY RING FRONT BRALETTE - Bikiniögrönl - tangelo Vackra billiga damkläder
Sebago Cargoshorts röd Pocket Shorts - Brun - Herr
Second Female Amour Tee Ögrönlar

Second Female Byxor Fanny Trousers - Vit - Dam
Second Female Klänning Telinna Dress - Grön - Dam
Second Female Sonja Shorts Shorts
See by Chloé Jerseyklänning - vit Vackra billiga damkläder
Selected Femme PERFECT - T-shirt - bas - bright vit Vackra billiga damkläder
Selected Femme SLFBANDANI LS KNIT HIGHNECK W Ögrönlar
Övrigt

Framtidens sjöfart

Selected Femme SLFIRENA 3 4 TOP B Ögrönlar
Selected Femme SLFODETTE LS SILK SHORT DRESS B Klänningar
Selected FEMME Topp slfTanna SS Top - rosa - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Selected Homme perfect orange randig t-shirt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Selected HOMME Badshorts slhClassic Colour Swimshorts W - Blå - Herr Anmäl
Selected HOMME Kavaj shDone-Mylo - Blå - Herr
Selected HOMME Skjorta shxOneSel-Ryan - Blå - Herr 14:22 #1 av: Sand Copenhagen DORI ANKLE - Tygbyxor - soft rosa Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Selected Homme SLHREGART SHIRT SS AOP B Sans Complexe ARUM - Bygel-bh - vit Vackra billiga damkläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Santa Cruz Fish eye Grå sweatshirt med tryck

Stolt medis på Sass & Bide Motion of Colour Mom jeans och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.