Triumph - Dam - Vit Sensation Shape True Bygel-bh f0357evwl13298-Damkläder

Vila Spetsklänning viKrissa 3 4 Midi Dress - Vit - Dam
Vila Sweatshirt viSif L S Sweat Top - Grå - Dam
Vila Topp viDottia - Brun - Dam
Vila Topp viLaia S S - Vit - Dam
Vila Topp viMitty S S Top - Vit - Dam
Vila Topp viSarina - Svart - Dam
Vila Tröja viGlimer L S Knit Top - Blå - Dam
Vila Tunika viLucy L S Tunic - Röd - Dam
Vila VIAMY 7 8 PUSH UP PANT - Jeans Skinny Fit - svart Vackra billiga damkläder
Vila VIblåME - blås - rosa Vackra billiga damkläder
Vila VICAVA - Linne - lilac snow Vackra billiga damkläder

Vila VICOMMIT RW JU 7 8 LC NOOS Jeans
Vila VIFELLOW LEGGING NOOS Leggings & tights
Vila VIJAY L S BLAZER Ytterkläder
Vila VILAIA DRESS - Vardagsklänning - navy blazer Vackra billiga damkläder
Vila VINAJA - Kofta - dark blå Vackra billiga damkläder
Vila VINOVEA ILIANE L S SHIRT Ögrönlar
Övrigt

Framtidens sjöfart

Vila VIRIL - Kofta - pepper grön Vackra billiga damkläder
Vila VISEMAH DRESS - Skjortklänning - soft camel Vackra billiga damkläder
Vila VITAINI DRESS - Maxiklänning - svart Vackra billiga damkläder
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Vila VIWENDIS ROLLNECK - Stickad tröja - natural melange Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

lilaa by Mango Dark denim skirt Kjolar Anmäl
lilaa by Mango Medium wash denim jacket Ytterkläder
lilaa by Mango Snake linen t shirt Ögrönlar 14:22 #1 av: Vila Klänning Vimguldl - Blå - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Vogue Knästrumpor Pleasure 20 den, 2-pack - Brun - Dam Vila Linne viOfficiel New Long Tank Top - Svart - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Vila Maxiklänning viDotlina - rosa - Dam

Stolt medis på Vila Maxiklänning viTippy S L Maxi Dress - rosa - Dam och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.