Tigha svart damkläder billiga Vackra - blås - ALMIRA f0357evwl53198-Fashion Kläder

Vila blås viSarini L S Shirt - Svart - Dam
Vila Byxa viCommit New Coated - Blå - Dam
Vila Cape viCapetown - Grå - Dam
Vila Cardigan Viril L S - Blå - Dam
Vila Fodralklänning - cuban sand Vackra billiga damkläder
Vila Jacka viUganda Mileröda Jacket - Brun - Dam
Vila Kappa viCat Wool Coat - Svart - Dam
Vila Kjol viJulie Skirt - Grön - Dam
Vila Klänning viCava S S Dress - Blå - Dam
Vila Klänning viLucy Dress - rosa - Dam
Vila Knytblås viKamia Tiana L S Top - Vit - Dam

Vila Maxiklänning - guldfinch Vackra billiga damkläder
Vila NECKHOLDER - Maxiklänning - röd Vackra billiga damkläder
Vila Skjorta vivit L S Shirt - Vit - Dam
Vila StorlekNBAND - blås - snow vit Vackra billiga damkläder
Vila Tröja viOlivana Knit Turtleneck L S Top - Natur - Dam
Vila VIAMY 7 8 PUSH UP PANT - Jeans Skinny Fit - svart Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Vila VICARRARA DRESS Klänningar
Vila VICOMMIT FELICIA SHORT SKIRT V. MBD NOOS Kjolar
Vila VIFUNDA DRESS - Festklänning - navy blazer Vackra billiga damkläder
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Vila VILAIA - blås - powder blå Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Vila VILUCY - Skjorta - total eclipse Vackra billiga damkläder Anmäl
Vila VIMELLI LACE SINGLET TOP Ögrönlar
Vila VINAJA NEW SHORT JACKET NOOS Ytterkläder 14:22 #1 av: grönbaudet Mammajeans Regular, 78 cm - Blå - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Vila Kakifärgad funktionell skjortklänning i midilängd med knappar

Stolt medis på Vila Rutiga figursydda byxor och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.