Superdry CLASSIC - Piké - pebble grå Vackra billiga damkläder f0357evwl82808-Fashion Kläder

Vero Moda Bikinitrosa vmLea Swim Tie Tanga - Svart - Dam
Vero Moda blås - rosa Vackra billiga damkläder
Vero Moda blås vmCheer Tie Top - Svart - Dam
Vero Moda blås vmQueen L S Top - Vit - Dam
Vero Moda Byxor vmEva Mr Loose String Pants - Svart - Dam
Vero Moda Cardigan vmGlory Dinam 3 4 Bolero - Svart - Dam
Vero Moda Curve Randiga byxor med avsmalnande ben
Vero Moda Curve VMNINETEEN LOOSE MIX - Jeansshorts - svart Vackra billiga damkläder
Vero Moda Jacka vmJulia Verodona 3 4 Jacket - Svart - Dam
Vero Moda Jerseyklänning - medium grå melange Vackra billiga damkläder
Vero Moda Kjol vmCheri Ancle Skirt - Grå - Dam

Vero Moda Klänning vmApril SS Short Dress - Svart - Dam
Vero Moda Klänning vmrosa SL ABK Dress - Svart - Dam
Vero Moda Långärmad tröja - dark blå Vackra billiga damkläder
Vero Moda Maxiklänning vmKarin Singlet Maxi Dress - Blå - Dam
Vero Moda Skjortklänning vmCabana 2 4 Long Shirt - Blå - Dam
Vero Moda Tall Skinny jeans
Övrigt

Framtidens sjöfart

Vero Moda Topp vmBloom Aop LS Blouse - Svart - Dam
Vero Moda Topp vmrosa SS Top Boo - Svart - Dam
Vero Moda Tröja vmCare Structure Ls O-neck Blouse - Svart - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Vero Moda Tröja vmWishi Peacock LS Blouse - Grön - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Vero Moda VMANDRATX LS SHIRT DRESS VMA Klänningar Anmäl
Vero Moda VMBIRDIE FUNNELNECK - Stickad tröja - grå Vackra billiga damkläder
Vero Moda VMDANNIE FRANCIS BOX - T-shirt med print - light grå melange palm Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Vans Sweatshirt Vans Classic - Grå - Herr

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Vero Moda VMGAVA SS DRESS VMA NOOS Klänningar Vero Moda Aware Vida byxor
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Vero Moda Dubbelknäppt blazer i bouclé

Stolt medis på Vero Moda Maxikjol i jersey och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.