Superdry Grå t-shirt med logga i vintagestil f0357evwl12770-Herrkläder

Vans Shorts OTW Distort Fleece - Svart - Herr
VANS VANS CLASSIC Ögrönlar
Venice Beach WIRE BANDEAU - Bikiniögrönl - turquoise Vackra billiga damkläder
Vero Moda Curve Skjortklänning
Vero Moda Miniklänning med knappar framtill
Vero Moda siksackmönstrad vävd strandhandduk
Vero Moda 2 PACK - T-shirt - bas - off vit svart Vackra billiga damkläder
Vero Moda blås - fiery röd Vackra billiga damkläder
Vero Moda blås vmEnjoy 3 4 Top - Vit - Dam
Vero Moda Byxor vm Victoria mr velvt rib ankl pnt - Svart - Dam
Vero Moda Cardigan vmBrianna LS Open - rosa - Dam

Vero Moda Curve Tunn trenchcoat
Vero Moda Fuskpäls vmCurl High Neck Faux Fur Jacket - Grön - Dam
Vero Moda Jeanskjol vmKathy HR Short Denim Skirt - Svart - Dam
Vero Moda Kimono vmSaga 3 4 Short - Vit - Dam
Vero Moda Linne vmDart Singlet - Vit - Dam
Vero Moda Off Shoulder-topp vmAnna Milo - Blå - Dam
Övrigt

Framtidens sjöfart

Vero Moda Petite VMMIA LOOSE SUMMER - Shorts - light blå denim Vackra billiga damkläder
Vero Moda Skjorta - vit Vackra billiga damkläder
Vero Moda Tall Randig klänning i jersey med knytning i midjan
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Vero Moda Topp vmBoca SS Blouse Border Print - Blå - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Vero Moda Topp vmSasha SS Top - Blå - Dam Anmäl
Vero Moda Tröja vmDoffy Structure LS Blouse - Grön - Dam
Vero Moda Tunn jacka - lila Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Valerie Klänning Fave - Grön - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Stolt medis på Valerie Slip Skirt Kjolar och stöttar självklart Vanessa Bruno ILKO Klänningar.

Anmäl
Vero Moda VMARIA - blås - ivy grön Vackra billiga damkläder Vanity Fair Lingerie vit - Briefs - powder Vackra billiga damkläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Vans Grön sweatshirt med färgblock

Stolt medis på Vans Svart långärmad topp med vridet ärmmönster och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.