Sunnylife POOL RING - Strandaccessoar - röd Vackra billiga damkläder f0357evwl72761-Fashion Kläder

VANS CLASSIC CREW (9.5 13, 3PK) Strumpor
Vans JUNCTION - T-shirt med print - marshmallow Vackra billiga damkläder
Vans Sweatshirt Mn Vans Classic Crew - Grå - Herr
Vaude SCOPI SHORTS II - Träningsshorts - mimosa Vackra billiga damkläder
Vero Moda Bikiniögrönl med knytning framtill
Vero Moda Marinblå minikjol i mockaimitation med dragkedja framtill
Vero Moda rosa minikjol i denim
Vero Moda 2 PACK - Linne - bright vit Vackra billiga damkläder
Vero Moda blås - bordeaux Vackra billiga damkläder
Vero Moda blås vmEdna L S Blouse - Vit - Dam
Vero Moda Byxor vm Victoria mr velvt rib ankl pnt - Svart - Dam

Vero Moda Cardigan vmKaris LS Wrap - Grå - Dam
Vero Moda Curve Byxor vmSimply Easy NW Loose Pante Curve - Svart - Dam
Vero Moda GESTREIFTE - Stickad tröja - fiery röd Vackra billiga damkläder
Vero Moda Jeansshorts vmNineteen Hr Loose Shorts - Blå - Dam
Vero Moda KNOT-DETAIL - blås - navy blazer Vackra billiga damkläder
Vero Moda Maxikjol - svart Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Vero Moda PAPERBAG - Pennkjol - ivy grön Vackra billiga damkläder
Vero Moda RUNDHALSAUSSCHNITT - Stickad tröja - light grå melange Vackra billiga damkläder
Vero Moda Spetstopp vmLucia 3 4 Top - Blå - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Vero Moda Tall VMSAGA SKIRT - Maxikjol - oatmeal Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Vero Moda Topp vmGyana 3 4 Top - Svart - Dam Anmäl
Vero Moda Topp vmValen S S T-shirt Exp - Svart - Dam
Vero Moda Tröja vmMilda LS Button Blouse - rosa - Dam 14:22 #1 av: Urban Classics LADIES BATIC EXTENDED SHOULDER TEE - T-shirt med print - lightmint darkgrå Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Vero Moda VERO MODA - Kofta - rosa Vackra billiga damkläder Valerie RILEY TOP Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Valerie Topp Sone - Vit - Dam

Stolt medis på Vanessa Bruno LOUISA Ögrönlar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.