Selected Homme SLHSLIM YARD vit PEPPER PANTS W NOOS Byxor f0357evwl92198-Herrkläder

Superdry TRACK & - Huvtröja med dragkedja - dark blå Vackra billiga damkläder
Superdry Träningstights Combat Sport Legging - Röd - Dam
Superdry T-shirt Emboss Overprint Sport Tee - Vit - Herr
Superdry Tunn jacka - svart Vackra billiga damkläder
Superdry VINTAGE LOGO GLITTER EMBOSS ENTRY HOOD
Superdry ZARIAH - Långärmad tröja - pebble grå Vackra billiga damkläder
Svea Anorak Stockholm - Blå - Dam
Svea Maison Pile Zip Sweater Ögrönlar
Swedish Stockings Strumpbyxa Astrid Fishnet - Svart - Dam
SWEET SKTBS Resort Empire Svart kortärmad skjorta
Swing BRIDAL - Festklänning - marine Vackra billiga damkläder

Ted Baker Maarley Leggings
Ted Baker JAYLEN Ögrönlar
TFNC Exclusive Brungrå plisserad maxiklänning med infälld spets för brudtärnan
TFNC Maternity orange maxiklänning i omlottmodell med kontrasterande midjeband
The North Face Easy Svart långärmad t-shirt
The North Face Simple Dome Korallfärgad t-shirt
Övrigt

Framtidens sjöfart

The North Face TANKEN TANK - T-shirt - bas - blå Vackra billiga damkläder
Tiger of Sweden Tigermönstrad jacka
Tiger of Sweden Byxor Loanella 2 Pants - Blå - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Tiger of Sweden JACE Kjolar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Tiger of Sweden Jeans IGGY Jeans Anmäl
Tiger of Sweden Jeans TANA IN Ögrönlar
Tiger of Sweden Klänning Suki Dress - Gul - Dam 14:22 #1 av: Superdry RAE STRIPE TEE Ögrönlar

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Tiger of Sweden RUMA - Blazer - night svart Vackra billiga damkläder Superdry SIERRA - Långärmad tröja - washed khaki Vackra billiga damkläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Superdry Sport orange ombré-mönstrade badshorts

Stolt medis på Superdry Sport ACTIVE TRAINING SHELL SHORT Shorts och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.