Desigual FAL LYON FRANCE Kjolar f0357cnqy3960-Damkläder

Gestuz lilata singlet MS18 Ögrönlar
Gina Tricot Elise Shirt Ögrönlar
Gina Tricot Kim Trousers Byxor
Gina Tricot NINA BIKINI BRIEF Badkläder
Glamguldus Curve HEAVY - Tunika - dark blå Vackra billiga damkläder
Guess CLOUIS - Skjorta - happiness röd Vackra billiga damkläder
GUESS Jeans NAZARENA SKIRT Kjolar
Hackett MR CLASSIC HARRINGTON Ytterkläder
Halti Osaka M parka jacket Ytterkläder
HAN Kjøbenhavn Skinny Jeans Jeans
Heidi Klum Intimates BRA HHK GEOMETRIC LACE BH ar

Helly Hansen W HP OCEAN SWT PANT Sweatpants
Henri Lloyd UDLEY CLASSIC SHIRT Ögrönlar
Hilfiger Collection CREST LOGO TSHIRT SS Ögrönlar
Hilfiger Collection LONG HOODED COAT Ytterkläder
Hope Mono Shirt Ögrönlar
Houdini W's RollerCoaster Pants Byxor
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hummel Hive hmlALVAR T SHIRT S S Ögrönlar
Hummel HMLPENNY PANTS Sweatpants
Hunkemöller Nala Low Rio Badkläder
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hunkydory Western Anna Shirt Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Icepeak VIANCA - Softshelljacka - svart Vackra billiga damkläder Anmäl
Ilse Jacobsen RAIN PONCHO Ögrönlar
InWear Felixia Flounce Dress KNTG Klänningar 14:22 #1 av: Gestuz Ditte blouse ZE3 18 Ögrönlar

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
InWear Sabine Coat OW Ytterkläder Gestuz Kaya shirt MS18 Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Gestuz Loui dress AO18 Klänningar

Stolt medis på Gestuz Mokita skirt MA18 Kjolar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.