Gabor svart Online Skor bruna 91.260.47 f0357boxo81998-Damskor

Irregular Choice Lost My Marbles turkosa Skor Online
Jack & Jones Billy Leather Cognac lila Skor Online
Jack & Jones Gaston Pu Mix Antracite blåa Skor Online
Jack & Jones JJ Jazzy svart gråa Skor Online
Jack & Jones Lafayette Mesh Marshmallow blåa Skor Online
Jack & Jones Sable Pu Antracite gråa Skor Online
Jack & Jones Stoke Nubuck svart svarta Skor Online
Jana 22109 22 524 rosa flower rosa Skor Online
Jana 24303 22 001 svart svarta Skor Online
Jana 27303 24 Ocean bruna Skor Online
Jana 8 8 22366 21 001 svart svarta Skor Online

Jana 8 8 25300 21 001 svart gråa Skor Online
Jana 8 8 27201 26 333 Beige Comb bruna Skor Online
Jana Sandal vit bruna Skor Online
Jim Rickey Chop kvinnor Metallic silver blåa Skor Online
Kamik Southpole4 Grape raisin lila Skor Online
Karhu Albatross blå Flower jet svart gråa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Kavat Alstermo EP lilac rosa Skor Online
Kavat Bodås EP svart svarta Skor Online
Kavat Edsbro EP blå blåa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Kavat Forsvik Ep lila lila Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Kavat Huseby Xc svart svarta Skor Online Anmäl
Kavat Lasse EP Light brun röda Skor Online
Kavat Närke TX Light blå blåa Skor Online 14:22 #1 av: Ilse Jacobsen Short Rubberboot brun gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Kavat Ramsö Ep Nude bruna Skor Online Ilves 756386 D. grå D. grå gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Inov8 230 Azure vit turkosa Skor Online

Stolt medis på Inov8 X Talon 212 svart Berry Lime gula Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.