Footi Stockwell Dark blå orange gråa Skor Online f0357boxo31898-Böter Skor

Icebug Glava BUGweb Earth bruna Skor Online
Icebug Kayi Bugrip svart svarta Skor Online
Icebug Nim W RB9X svart svarta Skor Online
Icebug Pace2 W BUGrip GTX svart gråa Skor Online
Icebug Speed L BUGrip® True svart svarta Skor Online
Ilse Jacobsen 3 4 Rubberboot Mulberry rosa Skor Online
Ilse Jacobsen Dahlia65 Pale rosa bruna Skor Online
Ilse Jacobsen Nebula svart svarta Skor Online
Ilse Jacobsen Rub1 Java gråa Skor Online
Ilse Jacobsen Rub36CC Dark Indigo blåa Skor Online
Ilse Jacobsen Small Kids Rubberboot Petrolium blåa Skor Online

Ilves 756386 grön grön gröna Skor Online
Ipanema Lolita Iii Fem svart svarta Skor Online
Iron Fist Reina Muerte gröna Skor Online
Jack & Jones Bane Scifi Vapor blå lila Skor Online
Jack & Jones Turbo Canvas Mix Marshmallow gråa Skor Online
Jana 23703 22 938 guld Comb. beige Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Jana 28342 22 521 rosa bruna Skor Online
Jana 8 8 24701 25 svart svarta Skor Online
Jana 8 8 28201 26 Light grå bruna Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Jim Rickey Ace Lo Suede kvinnor Moonbeach gråa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Jim Rickey Zed kvinnor Suede Dusty rosa lila Skor Online Anmäl
Johnny Bulls Mid Zip Boot Warm Lining svart shiny silver svarta Skor Online
Kanna Basic svart Susi svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Hush Puppies Felt Slipper svart gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Kavat 108242 11 Bodås EP svart gråa Skor Online Hush Puppies Marcella Chelsea Lt rosa röda Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Hush Puppies Richard Low Lace Beige bruna Skor Online

Stolt medis på Hush Puppies Slipper Nappa svart gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.