Esprit Venus Bootie svart gråa Skor Online f0357boxo71798-Böter Skor

Hummel Victory Jr vit vita Skor Online
Hunter herrar Orig Tall Hunter grön gröna Skor Online
Hunter Original Back Adj Short Gloss svart svarta Skor Online
Hunter Original Gloss Short svart gråa Skor Online
Hunter Original Short Gloss Dusty Petrol turkosa Skor Online
Hunter Woherrar Orig Tall Rhodonite rosa rosa Skor Online
Hunter Woherrar Original Short Ocean blå turkosa Skor Online
Hush Puppies 37000400 Navy blåa Skor Online
Hush Puppies Cesky Strap Slip On svart Nubuck svarta Skor Online
Hush Puppies Erika Moccasin Bow Cognac bruna Skor Online
Hush Puppies Isa Jodphur svart gråa Skor Online

Hush Puppies Mel Slip On grå gråa Skor Online
Hush Puppies Tad Lace Up Navy blåa Skor Online
Icebug Dts4 M Bugrip® svart svarta Skor Online
Icebug Ivalo2 W BUGrip Mulberry lila Skor Online
Ilse Jacobsen Ivy4090 svart svarta Skor Online
Ilse Jacobsen Rub1 Army gråa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Ilse Jacobsen Rub68 Atmosphere gråa Skor Online
Ilves 75323 01 svart svarta Skor Online
Ipanema Mesh II 22117 blå blå blåa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Irregular Choice Alaska turkosa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Jack & Jones Gobi skor Navy Blazer svarta Skor Online Anmäl
Jack & Jones Orca Leather svart gråa Skor Online
Jana 22102 24 svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Hummel Crosslite Infant Cendre blå blåa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Jana 27108 22 001 svart bruna Skor Online Hummel Reflex Glitter Jr Thistle rosa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Hummel Sandal Sport Jr Asphalt gråa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.