Eskimo Adeline Dk brun lila Skor Online f0357boxo21698-Böter Skor

Henri Lloyd Bromley Wmns skor rosa rosa Skor Online
Henri Lloyd Craig Brogue Prime brun (CSF) lila Skor Online
Henri Lloyd Hyde Boot Prime Dark brun (DKB) lila Skor Online
Hispanitas Wash gröna Skor Online
Hope Feel brun bruna Skor Online
Hope Sid skor svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Appeal_derb_lt svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss C Dresspat Patent svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Futesio Oxford svarta Skor Online
Hummel Actus Ml Infant svart Iris svarta Skor Online
Hummel Deuce Court Princess Infant vit vita Skor Online

Hummel Reflex Princess JR silver blåa Skor Online
Hummel Slip on canvas junior Knockout rosa rosa Skor Online
Hummel Stadil Lw Jr Nylon Lo svart svarta Skor Online
Hunter herrar Orig Dark Sole Chelsea Midnight gråa Skor Online
Hunter Woherrar Original Tall Bitter Chocolate gråa Skor Online
Hush Puppies Carl Brogue Cognac bruna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hush Puppies Expert Wt Oxford svart svarta Skor Online
Hush Puppies Lilly Ballerina Perf Navy blåa Skor Online
Hush Puppies Vedge Chelsea Mock svart svarta Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Icebug Forester M Michelin svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Icebug Now4 W BUGweb RB9X Cocoa Cocoa bruna Skor Online Anmäl
Ilenia P 2322 bruna Skor Online
Ilse Jacobsen Nature 52 bruna Skor Online 14:22 #1 av: Heelys Heelys Motion Plus silver Hologram Fuchsia Met. rosa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Helly Hansen W Berge Viking Low Navy Bright Sky Powder blåa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.