Emporio Armani skor X4x226 A864 svart silver gråa Skor Online f0357boxo31696-Mäns Skor

Henri Lloyd Bromley skor Khaki gråa Skor Online
Henri Lloyd Carlton Trainer vit Navy blåa Skor Online
Henri Lloyd Graham Boot Prime Cyclone Seafox Csf bruna Skor Online
Henri Lloyd Shore Cyclone Seafox bruna Skor Online
Hope Billie skor svart svarta Skor Online
Hope Patty Loafer svart Croco svarta Skor Online
Hub Footwear Queen brun vit bruna Skor Online
Hugo Hugo Boss C Drescols svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Dressapp Cheb svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Smart_derb_lt Medium brun bruna Skor Online
Hummel Deuce Court Infant Asphalt gråa Skor Online

Hummel Reflex Infant Pale Mauve rosa Skor Online
Hummel Slimmer Stadil Low JR Frost grå blåa Skor Online
Hummel Stadil Leather Jr svart gråa Skor Online
Hunter Kids Little Original Fuchsia rosa Skor Online
Hunter Woherrar Original Short Military röd rosa Skor Online
Hush Puppies Ballerina Burgundy svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hush Puppies Erika Moccasin Bow Cognac bruna Skor Online
Hush Puppies Lea Low Chelsea Salmon rosa Skor Online
Hush Puppies Stacy Slip Offvit Rust röda Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Icebug Eli W RB9X svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Icebug Nim W RB9X svart svarta Skor Online Anmäl
Icebug Wander W Bugrip® svart svarta Skor Online
Ilse Jacobsen Long Rubber Boot Wine rosa Skor Online 14:22 #1 av: Heelys Heelys Piper svart Heatheröd röd gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Helly Hansen Stockholm New Wheat bruna Skor Online

Stolt medis på Helly Hansen W Midsund 2 Off vit vita Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.