Emma 495 1070 Bordo röda Skor Online f0357boxo41685-Böter Skor

Henri Lloyd Arkansas Denim Navy blåa Skor Online
Henri Lloyd Barton Trainer svart gråa Skor Online
Henri Lloyd Bromley skor Offvit gråa Skor Online
Henri Lloyd Coast Boot brun bruna Skor Online
Henri Lloyd Iowa Tortora Cyclone Seafox bruna Skor Online
Hoka One One Clifton 5 Dark Shadow Spicy orange gråa Skor Online
Hope Mac Bootin svart Suede svarta Skor Online
Hoss Sandal beige Skor Online
Hugo Hugo Boss Boheme_derb_sdun Dark blå blåa Skor Online
Hugo Hugo Boss Dandy_mocc_sd Beige khaki bruna Skor Online
Hugo Hugo Boss Racing Low Dark blå svarta Skor Online

Hummel Crosslite tonal junior svart svarta Skor Online
Hummel Reflex Infant Pale Mauve rosa Skor Online
Hummel Slimmer Stadil Low Peacoat blåa Skor Online
Hummel Stadil Leather Jr Peacoat blåa Skor Online
Hunter Originals Kids Chelsea Lipstick rosa Skor Online
Hunter Woherrar Original Tall svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hush Puppies CEIL SLIP ON MT svart gråa Skor Online
Hush Puppies Felt Slipper 4957 brun lila Skor Online
Hush Puppies Marcella Chelsea Navy blåa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Icebug Anima5 W BUGrip Poison Mulberry gröna Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Icebug Grove W Bugrip® Coffee bruna Skor Online Anmäl
Icebug Pace BUGrip® svart svarta Skor Online
Ilse Jacobsen Baze 9070 01 svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Havaianas Slim svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Ilse Jacobsen Poppy78 rosa Hip beige Skor Online Heelys Heelys Piper svart Heatheröd röd gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Hello Kitty Hello Kitty 461520 Fuxia rosa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.