Emma 483 2844 svart svarta Skor Online f0357boxo81670-Böter Skor

Helly Hansen Raeburn B&B Orango Racer blå Prus orangea Skor Online
Helly Hansen W Copenhagen Leather skor Off vit blå Tint vita Skor Online
Helly Hansen W Razorskiff Chrest skor vit vita Skor Online
Henri Lloyd ALLESBURY MID BOOT brun bruna Skor Online
Henri Lloyd Barnes Trainer vit vita Skor Online
Henri Lloyd Bromley Wmns skor rosa rosa Skor Online
Henri Lloyd Forest Boot Prime Coffée Cof bruna Skor Online
Henri Lloyd Shore Hazelnut bruna Skor Online
Hope Feel brun bruna Skor Online
Hoss Intropia Clog turkosa Skor Online
Hugo Hugo Boss Boheme_derb_lt svart gråa Skor Online

Hugo Hugo Boss Dandy_mocc_sdpf Dark blå svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Smart_loaf_ltpe Medium brun bruna Skor Online
Hummel Deuce court junior Cockatoo gråa Skor Online
Hummel Rubberboot Argyle lila lila Skor Online
Hunter herrar Original Short Hunter grön gråa Skor Online
Hunter Original Refined Chelsea Gloss Pale rosa rosa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hunter Woherrar Original Chelsea Ocean blå turkosa Skor Online
Hush Puppies 93751200 svart svarta Skor Online
Hush Puppies Ella Low Chelsea Taupe bruna Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hush Puppies Lea Low Chelsea Salmon rosa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Hush Puppies Tad Lace Up Mustard gula Skor Online Anmäl
Icebug Fern W Michelin Wic Gtx svart svarta Skor Online
Icebug Oribi W Rb9x Jademist deep Ocean blåa Skor Online 14:22 #1 av: Halti Saro Low Dx W svart lila svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Ilse Jacobsen 3 4 Rubber Boots svart svarta Skor Online Havaianas Slide Brazil svart 0090 svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Havaianas Slim Ballet rosa rosa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.