Emma 483 2779 svart bruna Skor Online f0357boxo11669-Böter Skor

Helly Hansen Kordel Leather Cornstalk Evening blå bruna Skor Online
Helly Hansen Skagen Pie Leather skor vit vita Skor Online
Helly Hansen W Midsund 2 Off vit vita Skor Online
Helly Hansen W Skagen Leather skor vit vita Skor Online
Henri Lloyd Bandrake Trainer Navy Navy svarta Skor Online
Henri Lloyd Brighton Slip Navy blåa Skor Online
Henri Lloyd Coast Boot brun bruna Skor Online
Henri Lloyd Newbold Boot Prime svart svarta Skor Online
Hope Bill skor vit vita Skor Online
Hope Sam skor Dk brun gråa Skor Online
Hugo Hugo Boss Appeal_derb_pacr svart svarta Skor Online

Hugo Hugo Boss Cordoba_derb_sdpr Medium blå lila Skor Online
Hugo Hugo Boss Pariss Cheb svart svarta Skor Online
Hummel Crosslite skor Infant svart svart svarta Skor Online
Hummel Reflex Infant Total Eclipse blåa Skor Online
Hunter herrar Original Chelsea svart Midnight blåa Skor Online
Hunter Original Quilted leg svart gråa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hunter Woherrar Original Chelsea Bright rosa rosa Skor Online
Hush Puppies 37000400 Navy blåa Skor Online
Hush Puppies Cypress Mt Laced Up Ice grå bruna Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hush Puppies Jonas Mens Moc Taupe bruna Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Hush Puppies Slipper Nappa svart gråa Skor Online Anmäl
Icebug Dts5 W Rb9x svart poison svarta Skor Online
Icebug Nim W RB9X svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Halti Mone Mid Dx M svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Icebug Wander W Michelin svart svarta Skor Online Havaianas Kids Flores Shocking rosa rosa guld rosa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Havaianas Slim Animals Kids vit coral New 6577 röda Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.