Emma 483 2732 Cognac bruna Skor Online f0357boxo71666-Böter Skor

Helly Hansen Klosters Bruin bruna Skor Online
Helly Hansen Ripples Low cut skor Navy blåa Skor Online
Helly Hansen W Hydropower 4 Navy Magenta silver Wh blåa Skor Online
Helly Hansen W Seasand Leather skor Espresso bruna Skor Online
Henri Lloyd Banbury Trainer Navy blåa Skor Online
Henri Lloyd Bridport Lace Offvit vita Skor Online
Henri Lloyd Caroline Powder bruna Skor Online
Henri Lloyd Iowa Tortora Cyclone Seafox bruna Skor Online
Hoka One One Wmns Clifton 5 Vapor blå Wrought Iron turkosa Skor Online
Hope Patty Loafer svart Croco svarta Skor Online
Hudson Vattern gråa Skor Online

Hugo Hugo Boss C Modof svart svarta Skor Online
Hugo Hugo Boss Hybrid_runn_mxsc Dark blå gråa Skor Online
Hummel Crosslite Jr Asphalt lila Skor Online
Hummel Prewalker Medieval blå blåa Skor Online
Hunter herrar Orig Tall Hunter grön gröna Skor Online
Hunter Original Kids Fondant rosa rosa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hunter Woherrar Orig Tall Swamp grön gråa Skor Online
Hunter Woherrar Original Tall silver gråa Skor Online
Hush Puppies Curling boot Burgundy svarta Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hush Puppies Jack Dessert Beige bruna Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Hush Puppies Seattle Suede brun bruna Skor Online Anmäl
Icebug Dts4 W Bugrip® Rain coral blåa Skor Online
Icebug METRO L Classic BUGrip® Coffee bruna Skor Online 14:22 #1 av: Halti Luse II Mid DX Spike svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Icebug Wander M Michelin Coffee bruna Skor Online Havaianas Brasil Logo röd 1440 blåa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Havaianas Kids Top Mix Navy Neón orange blåa Skor Online

Stolt medis på Havaianas Slim Ballet rosa rosa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.