Emma 483 1715 svart gråa Skor Online f0357boxo61662-Damskor

Hello Kitty 49 svart svarta Skor Online
Helly Hansen Hydropower 4 Charcoal Ebony Antique gråa Skor Online
Helly Hansen Ripples Low cut skor Navy blåa Skor Online
Helly Hansen W Lillesand Navy cayenne off vit svarta Skor Online
Helly Hansen W Seraphina Jet svart svarta Skor Online
Henri Lloyd Bandrake Trainer Navy Navy svarta Skor Online
Henri Lloyd Bromley skor Khaki gråa Skor Online
Henri Lloyd Dover Boot Prime Dark brun Dkb bruna Skor Online
Henri Lloyd Reeve Saddle bruna Skor Online
Hope Fay Boot 79 Beige bruna Skor Online
Hoss Intropia Ballerina bruna Skor Online

Hugo Hugo Boss Boheme_derb_lt svart gråa Skor Online
Hugo Hugo Boss Dandy_mocc_sdpf Light pastel grå bruna Skor Online
Hugo Hugo Boss Square Chelsea Medium brun bruna Skor Online
Hummel Diamant Jr svart svarta Skor Online
Hummel Victory Infant Peacoat blåa Skor Online
Hunter Original Back Adjust Navy blåa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hunter Original Tall Gloss svart svarta Skor Online
Hunter Woherrar Original Short vit vita Skor Online
Hush Puppies Carl Low Lace Beige beige Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hush Puppies Felt Slipper 4957 grå blåa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Hush Puppies Mel Slip On grå gråa Skor Online Anmäl
Icebug Detour M Rb9x Gtx Carbon svart svarta Skor Online
Icebug Ivalo2 W BUGrip Mulberry lila Skor Online 14:22 #1 av: Halti Lente W Leisure skor Peacoat blå blåa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Icebug RYUM2 L BUGrip® svart svarta Skor Online Havaianas Baby Brasil Logo Ii Shocking rosa rosa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Havaianas High Fashion svart gråa Skor Online

Stolt medis på Havaianas Power blå Star blåa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.