El Naturalista N275 El Viajero Carröd Piedra orangea Skor Online f0357boxo61598-Böter Skor

Gulliver 4350107 waterproof svart svarta Skor Online
Gulliver 435 1614 Waterproof svart svarta Skor Online
Gulliver 441 5022 svart vit svarta Skor Online
H by Hudson Hadstone Canvas svart svarta Skor Online
H by Hudson Tamper Suede brun bruna Skor Online
Halti Lente W Navy rosa blåa Skor Online
Halti Nervi Low DrymaxX kvinnor svart gråa Skor Online
Havaianas Brasil Logo Navy blå citrus gul blåa Skor Online
Havaianas Slim Animals Kids vit coral New 6577 röda Skor Online
Havaianas Top Shocking rosa rosa Skor Online
Helly Hansen Ahiga V3 svart gråa Skor Online

Helly Hansen Ripples Low cut skor Navy blåa Skor Online
Helly Hansen W Razorskiff skor Aqua Marin turkosa Skor Online
Henri Lloyd Bandrake Trainer vit Navy vita Skor Online
Henri Lloyd Canterbury Wmns Trainer Navy blåa Skor Online
Hudson Vattern gråa Skor Online
Hugo Hugo Boss Dandy Moccassin svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Hummel Actus Ml Infant Pale lilac rosa Skor Online
Hummel Hummel Stadil Super Hi Poly Jr svart svarta Skor Online
Hummel Slip on Ballerina Jungle JR Viridian grön rosa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Hummel Stadil Super Poly Boot Jr blå Wing Teal turkosa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Hunter Original Back Adjust svart svarta Skor Online Anmäl
Hunter Original Two Tone Chelsea svart svarta Skor Online
Hunter Woherrar Original Tall Gloss Rhodonite rosa rosa Skor Online 14:22 #1 av: Gulliver 414 3401 Waterproof svart Fuchsia svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Hush Puppies Curling boot Burgundy svarta Skor Online Gulliver 423 4024 Royal blå blåa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Gulliver 423 6038 vit Multi gråa Skor Online

Stolt medis på Gulliver 423 9516 Off vit beige Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.