Ecco Navy Online Skor lila First f0357boxo11498-Böter Skor

Graninge 568653 Dark brun bruna Skor Online
grön Comfort Caroline P bla svart Snake svarta Skor Online
grön Comfort Karina P cam Camel bruna Skor Online
G Star Raw Augur II Sentinel brun Lthr w Denim bruna Skor Online
G Star Raw Dash svarta Skor Online
G Star Raw Foundry Rigger II svart svarta Skor Online
G Star Raw Pitcher Rhodene II Hi svart svarta Skor Online
G Star Raw Vermeer Delft II blåa Skor Online
Guess Gottee Fab12 svart svarta Skor Online
Guess Urny vit vita Skor Online
Gulliver 420 0119 grön gröna Skor Online

Gulliver 423 4089 svart svarta Skor Online
Gulliver 430 0516 blå blåa Skor Online
Gulliver 430 9691 Waterproof Warm Lined gul bruna Skor Online
Gulliver 435 1409 svart blå blåa Skor Online
Halti Riore DrymaxX Men brun lila Skor Online
Havaianas Slide Brazil svart 0090 svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Heelys Heelys 2.0 Motion rosa silver aqua blåa Skor Online
Helly Hansen Midsund 2 svart gråa Skor Online
Helly Hansen W Salt Flag F 1 Navy off vit vintage svarta Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Henri Lloyd Bridport Lace Offvit vita Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Henri Lloyd Hyde Boot Prime Dark brun (DKB) lila Skor Online Anmäl
Hope Mark Boot brun bruna Skor Online
Hugo Hugo Boss C Corton Dark brun bruna Skor Online 14:22 #1 av: Geox Roxanne Sandal Girl rosa rosa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Hugo Hugo Boss Pariss Cheb svart svarta Skor Online Giacomorelli 156 blåa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Glerups Open Heel grå blåa Skor Online

Stolt medis på Graninge 5610629 svart svarta Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.