Duffy 98 05498 svart svarta Skor Online f0357boxo51398-Böter Skor

Gardenia Kiev Calf svart svarta Skor Online
Geox D Annya svart gråa Skor Online
Geox D Brianna B Nappa Goat Lea svart svarta Skor Online
Geox D Formosa Taupe beige Skor Online
Geox D Mariec.Mid svarta Skor Online
Geox D Omaya vit vita Skor Online
Geox D Yuki vit vita Skor Online
Geox J Magica A Gbvit Silv gråa Skor Online
Geox J Sofia B Abx C Sy.Su+Oil.Le svart svarta Skor Online
Geox Lupe svart beige Skor Online
Geox U Norwolk A Nbk Lea grå gråa Skor Online

Glerups GK 01 00 grå gråa Skor Online
Graninge 5612905 Khaki Khaki gråa Skor Online
Graninge 5643003 01 svart gråa Skor Online
grön Comfort Caroline P cam Camel röda Skor Online
G Star Raw Romero Delta Strap svart svarta Skor Online
Guess Gottee Fab12 svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Gulliver 414 0101 Waterproof svart svarta Skor Online
Gulliver 423 3024 rosa rosa Skor Online
Gulliver 430 2572 blå gråa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Gulliver 4350107 waterproof Navy blå blåa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Gulliver 458 5827 Cognac bruna Skor Online Anmäl
Halti Lente W Navy rosa blåa Skor Online
Havaianas Brasil Logo Olive grön 4896 gröna Skor Online 14:22 #1 av: Gant New Haven G69 Marine blåa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Havaianas Top Pearl rosa rosa Skor Online Gant Samuel Marine lila Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Gant Spencer G00 svart Suede svarta Skor Online

Stolt medis på Gant Viktor Marine beige Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.