Duffy 86 36006 grå lila Skor Online f0357boxo91298-Damskor

Gant 14578645 Zoe Slip on G80 silver gråa Skor Online
Gant Albert G45 Cognac bruna Skor Online
Gant Ashley Chelsea Dark brun bruna Skor Online
Gant Austin G46 Dark brun bruna Skor Online
Gant Cape Coral G520 Watermelon röd bruna Skor Online
Gant Haley G00 svart svarta Skor Online
Gant James G00 svart svarta Skor Online
Gant Krista G58 Dusty rosa beige Skor Online
Gant Mandy Rubberboot Kalamata grön gråa Skor Online
Gant New Haven Blossom rosa blåa Skor Online
Gant Oscar G00 svart Leather svarta Skor Online

Gant Spencer Chelsea Dark brun bruna Skor Online
Gant Zoe Slip on skor silver rosa bruna Skor Online
Gardenia Elecia Calf Calf svart gråa Skor Online
Geox D Adrya B Smo.lea svart gråa Skor Online
Geox kvinnor Euro Lt Taupe bruna Skor Online
Geox J Shuttle svart grön gröna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Geox Sandal Pianeta Boy Navy Avio gråa Skor Online
Glerups A 06 00 turkosa Skor Online
Graninge 561311 grå gråa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Graninge Dakar Trekking Dark brun Grantex bruna Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

G Star Raw Aria Flat Salon Strap Dark blå gråa Skor Online Anmäl
G Star Raw Foundry Rigger II svart svarta Skor Online
G Star Raw Yard blåa Skor Online 14:22 #1 av: Gabor 72.874 27 Toledo Calf svart gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Guess Urny Nude rosa Skor Online Gabor 91.270.27 svart gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Gabor 92.812.57 svart svarta Skor Online

Stolt medis på Gabor 95.300.77 svart svarta Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.