Duffy 70 37772 svart svarta Skor Online f0357boxo41198-Damskor

Friis & Company Frix svart svarta Skor Online
Frye Arkansas Mid Lace svart svarta Skor Online
Gabor 04.235.16 Nightblå blåa Skor Online
Gabor 22.401 36 blåtte blåa Skor Online
Gabor 22.824 26 Pazifik bruna Skor Online
Gabor 25.103.79 Antikrosa bruna Skor Online
Gabor 32.783 37 svart svarta Skor Online
Gabor 44.552.13 fumo bruna Skor Online
Gabor 62.824.20 silver Coal silver Coal bruna Skor Online
Gabor 72.696 86 Atlantic svarta Skor Online
Gabor 82.626 47 svart svarta Skor Online

Gabor 92.794.57 svart svarta Skor Online
Gant 13541449 Avery svart gråa Skor Online
Gant 14538591 New Haven G29 vit vita Skor Online
Gant 14678609 Hero Slip on G00 svart svarta Skor Online
Gant Jennifer G00 svart svarta Skor Online
Gant Madison G22 Dry Sand beige Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Gant New Haven G69 Marine blåa Skor Online
Gant San Diego G45 Cognac bruna Skor Online
Gant Zoe skor svart gråa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Gardenia Gladys Calf svart silver gråa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Geox D Elidia vit vita Skor Online Anmäl
Geox D N. Lucinda C Wax.su Smo Lea svart gråa Skor Online
Geox J Aveup G.c Sue+shi Goat Beige bruna Skor Online 14:22 #1 av: Fly London Yip Mousse adraga chocolate bronze bruna Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Geox Jr Sandal Milk rosa beige Skor Online Footi Warren Warm svart svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Frank Wright Eddie Blk Wht Cow Empire svarta Skor Online

Stolt medis på Frank Wright Merton svart Leather svarta Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.