Dr Gunmetal Online Skor lila J Glitter 1460 Martens f0357boxo81098-Böter Skor

Fly Flot 484 9922 röd bruna Skor Online
Fly London Bone040fly Bridle Camel bruna Skor Online
Fly London Cula008fly Lime grön Nude rosa beige Skor Online
Fly London Fuxa Nilegrön beige Skor Online
Fly London Kipi Rug röd bruna Skor Online
Fly London Mola858fly Cupido mousse svart svarta Skor Online
Fly London Sepa355fly Nappa blå grå offvit turkosa Skor Online
Fly London Tear806fly Bridle blå bruna Skor Online
Fly London Wege669fly Mousse Offvit bruna Skor Online
Fly London Yaz Copido Lipstick röd gråa Skor Online
Fly London Ypul799fly Copido svart gråa Skor Online

Frank Wright Bath Anthracite Oxide gråa Skor Online
Fröd Perry Aubrey Leather print vit vita Skor Online
French Connection Juines svarta Skor Online
Friis & Company Memphis svart svarta Skor Online
Gabor 31.701 17 svart svarta Skor Online
Gabor 52.625 47 svart svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Gabor 72.757 57 svart Large gråa Skor Online
Gabor 91.270.27 svart gråa Skor Online
Gant 13541370 Ashley svart gråa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Gant 14538642 Zoe skor G00 svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Gant Ashley G00 svart svarta Skor Online Anmäl
Gant Fay Chelsea svart svarta Skor Online
Gant Josef Chelsea svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Esprit Sophy Dots Lu Grand Bay blåa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Gant Marie Zip Boot svart svarta Skor Online Esprit Yendis Striped blå beige Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Fashion By C Rivet skor vita Skor Online

Stolt medis på Fila Firebolt F Low svart Leopard svarta Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.