Diesel D Anklyx Ebony blåa Skor Online f0357boxo3998-Mäns Skor

Esprit Abia Plat Sanda Navy beige Skor Online
Esprit Ava 2 Strap 001 svart svarta Skor Online
Esprit Cezanne TG 075EK1 grå gråa Skor Online
Esprit Delight Camo Lu Navy blåa Skor Online
Esprit Fancy Bootie svart svarta Skor Online
Esprit Hiker Boot svart svarta Skor Online
Esprit Koa Bootie svart svarta Skor Online
Esprit Maya Bootie svart gråa Skor Online
Esprit Otis T Strap bruna Skor Online
Esprit Shane Overknee 001 svart svarta Skor Online
Esprit Stitchy Mule svart svarta Skor Online

Esska Dawn röda Skor Online
Fila Mguld Bay Slipper Wmn vit vita Skor Online
Fly Flot 484 0292 svart bruna Skor Online
Fly London Bobi Mousse svart svarta Skor Online
Fly London Simb389fly Rug svart svarta Skor Online
Fly London Tram723fly Bridle Cloud bruna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Fly London Yera Tan bruna Skor Online
Footi Temple Warm svart vit svarta Skor Online
Fröd Perry B721 Leather Porcelain gråa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Friis & Company Cianna beige Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Gabor 04.235 27 svart svarta Skor Online Anmäl
Gabor 24.150 17 svart svarta Skor Online
Gabor 44.161.62 Visone beige Skor Online 14:22 #1 av: Emma 495 2059 Suede Wool Lining svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Gabor 65.130.16 Pacific Pacific svarta Skor Online Eskimo Frosty Waterproof svart gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Eskimo Heimer Dk brun 30 svarta Skor Online

Stolt medis på Eskimo Mango Spike Dubb svart svarta Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.