Dasia svart Online Skor svarta Syringa f0357boxo7898-Böter Skor

El Naturalista Yggdrasil brun bruna Skor Online
El Naturalista Yggdrasil Soft Grain Grosalla röda Skor Online
Ellesse Filippo Navy blåa Skor Online
Emma 444 1012 Cognac bruna Skor Online
Emma 451 0234 vit vita Skor Online
Emma 451 7401 Warm Lining Cognac bruna Skor Online
Emma 483 1625 svart svarta Skor Online
Emma 483 2778 svart svarta Skor Online
Emma 486 1002 svart gråa Skor Online
Emma 495 1066 Warm Lining Dark brun bruna Skor Online
Emma Go Joe röda Skor Online

Eskimo Furly Slipper Beige bruna Skor Online
Eskimo Scooter lila lila Skor Online
Esprit 036EK1W028 svart bruna Skor Online
Esprit Arca Pump svart gråa Skor Online
Esprit Koa TG Bootie svart svarta Skor Online
Esprit Nola tg bootie Beige bruna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Esprit Simona Bootie Sand bruna Skor Online
Esprit Wilda Bootie svart gråa Skor Online
Fila Orbit Low vit vita Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Fly Flot 484 8862 svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Fly London Eos Cordoba röd röda Skor Online Anmäl
Fly London Meli Rug oil Suede röd rosa Skor Online
Fly London Tapi K Bridle svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: El Naturalista Espiral N581 svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Fly London Yarn K Mousse svart svarta Skor Online El Naturalista N786 Nido svart gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

El Naturalista Nido Ella N722 svart svart gråa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.