Lacrosse Ridgetop Woherrar Tan bruna Skor Online f0357boxo53198-Böter Skor

Nike Air Max Jewell Light Bone vit dust blåa Skor Online
Nike Air Max Thea Summit vit platinum Tint vita Skor Online
Nike Air Safari svart vit svart svarta Skor Online
Nike Air Zoom Vomero 13 svart vit anthracite gråa Skor Online
Nike Classic Cortez 15 Nylon svart vit svarta Skor Online
Nike Downshifter 8 svart vit anthracite svarta Skor Online
Nike Free 5.0 svart Volt Gym röd svarta Skor Online
Nike Lunarsolo svart svart anthracite vit svarta Skor Online
Nike herrar Air Zoom Pegasus 35 Indigo Force vit photo blå blåa Skor Online
Nike Metcon 3 Training Pure Platinum svart volt grön gröna Skor Online
Nike Nike Air Max 90 Ultra Moire vit vit vit vit vita Skor Online

Nike Nike Genicco Wolf grå Game Royal svart blåa Skor Online
Nike Nike Roshe One (Gs) Racer rosa vit svart vit rosa Skor Online
Nike Nike Wmns Air Presto Urban lilac vit svart rosa Skor Online
Nike Sb Check Solar Canvas svart vit svarta Skor Online
Nike Wmns Air Max 90 Binary blå Oatmeal vit Mtlc blåa Skor Online
Nike Wmns Air Max Thea Cream vit metallic guld vita Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Nike Wmns Classic Cortez Leather Atmosphere grå gunsmoke sail blåa Skor Online
Nike Wmns Nike Air Max 95 Og Team röd svart habasvart röd svarta Skor Online
Nike Wmns Nike Free RN Dark grå Pnk Blast Blk lila Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Nike Wmns Tanjun Se svart vit gråa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Nome 121 1632503 100 svarta Skor Online Anmäl
Nome Mens skor 5239915 svart svarta Skor Online
Novita Parma Tassel rosa rosa Skor Online 14:22 #1 av: New Balance Wr996nec Marblehead gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Nude of Scandinavia Gloria Blú Mohair turkosa Skor Online Nike Air Force 1 '07 Se svart svart anthracite vit svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Nike Air Force 1 Midnight Navy vit Mid Navy blåa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.