Kavat Styrsö TX blå gråa Skor Online f0357boxo42998-Böter Skor

Mohedatoffeln Merkurius blå blåa Skor Online
Mohedatoffeln Sandy svart svart sole svarta Skor Online
Mohedatoffeln TOPZY svart gråa Skor Online
Mohino 15500 1308 svart Vaq. svart gråa Skor Online
Moon Boot Nylon Stone Wash lila Skor Online
Muckboot Arctic Sport Mid svart gråa Skor Online
Muckboot Muckster II Mid röd multi Floral rosa Skor Online
Mustang 1146309 vit gråa Skor Online
Mustang 1235602 Woherrar Warmlined Boot Chestnut bruna Skor Online
Mustang 1308804 121 vit silver bruna Skor Online
Mustang 4051603 herrar Boot (fur) Dark brun bruna Skor Online

Mustang 4122301 Graphit gråa Skor Online
Mustang High Top skor Graphit blåa Skor Online
Napapijri Tine gråa Skor Online
New Balance KFL420VG Navy blåa Skor Online
New Balance U420SNP rosa bruna Skor Online
New Balance WL220BK svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

New Balance Wr996nec Marblehead gråa Skor Online
Nike Air Force 1 High 07 vit vit vita Skor Online
Nike Air Max 2017 svart vit anthracite svart svarta Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Nike Air Max Command Light Bone navy blåa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Nike Air Zoom Pegasus 34 svart vit Dk grå Anthracite svarta Skor Online Anmäl
Nike Dart 12 blå Blk Dp Ryl Bl vit blåa Skor Online
Nike Kawa Shower Sandal svart vit gråa Skor Online 14:22 #1 av: MJUS 689103 102 6002 svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Nike herrar Tanjun Wolf grå vit gråa Skor Online Mohedatoffeln 10200 Linnea vit flower beige Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Mohedatoffeln Anton Antique bruna Skor Online

Stolt medis på Mohedatoffeln Betty Pull Up Cinnamon bruna Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.