Kavat Blomviken Xc vit vita Skor Online f0357boxo82898-Böter Skor

Merrell Siren Wrap Q2 Aliminium bruna Skor Online
Merrell Stowe Winter Tall WTPF Pine Groce gråa Skor Online
Merrell Terran Ari Post svart svarta Skor Online
Merrell Terran Lattice Ii Slate svart gråa Skor Online
Merrell Thermo Vortex 6 WTPF Oyster grå gråa Skor Online
Merrell Tremblant Ezra Tall Wtpf Ice+ svart gråa Skor Online
Merrell Wapterpro Maipo 2 Brindle Spruce bruna Skor Online
Minimarket Wedge Orient blåa Skor Online
Minnetonka 3 Layer Fringe Boot svart svarta Skor Online
Miss KG Wilma 2 bruna Skor Online
MJUS svart Sandal Tapasita svart gråa Skor Online

Mohedatoffeln Ally svart bruna Skor Online
Mohedatoffeln Chloe Nude beige Skor Online
Mohedatoffeln Gemini orange beige Skor Online
Mohedatoffeln Pegasus svart svarta Skor Online
Muckboot Muckster II Mid grön multi Floral svarta Skor Online
Mustang 1181206 Heaven 852 Heaven gråa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Mustang 1308804 989 svart bronze bruna Skor Online
Mustang 4095316 20 Dunkelgrå gråa Skor Online
Mustang herrar schnür boot Kaffee bruna Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Nelly skor Sienna rosa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

New Balance Mcstllb4 svart vit svarta Skor Online Anmäl
New Balance MRL420GY grå (030) blåa Skor Online
New Balance W680PU2 rosa blå rosa Skor Online 14:22 #1 av: Merrell Jungle Moc Ice+ svart svarta Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
New Balance WL373SMC Corall röda Skor Online Merrell Moab Fst Polar Mid A C WTPF Berry rosa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Merrell Mqm Flex Gtx If Burnt granite svarta Skor Online

Stolt medis på Merrell Nova Gtx If svart gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.