Ilves brun Online Skor bruna D. brun D. 7528 f0357boxo72698-Damskor

Lola Ramona Rinna 411001 1 vit röd röda Skor Online
Lyle&Scott Chelsea Boot 572 True svart gråa Skor Online
Lyle&Scott McAvennie vit vita Skor Online
Lyle&Scott Tima Canvas 506 New Navy blåa Skor Online
Marc O’Polo 13341902 990 svart bruna Skor Online
Marc O’Polo 501 12603401 103 Khaki bruna Skor Online
Marc O’Polo Belfort 4A Coral röda Skor Online
Marc O’Polo Jasper 4C Navy blåa Skor Online
Marc O’Polo skor beige Skor Online
Marstrand Driving Loafer Sde Sand bruna Skor Online
Menbur blåm blåa Skor Online

Mentor M0928 Desert Boot brun bruna Skor Online
Merrell All Out Charge Molten Lava Bright gul gråa Skor Online
Merrell Allout Charge Spicy orange Lime grön bruna Skor Online
Merrell Aurora 6 Ice+ WTPF svart lila Skor Online
Merrell Duskair W svart svarta Skor Online
Merrell Fluxion Gtx If svart gråa Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Merrell Hydro Hiker Sandal lila blå turkosa Skor Online
Merrell Moab FST GTX Granite gråa Skor Online
Merrell Rant Beet röd beige Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Merrell Siren Q2 Wrap Chocolate Truffle lila Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Merrell Terran Cross II Dusty Olive bruna Skor Online Anmäl
Merrell Tremblant Ezra Chelsea Wtpf Espresso bruna Skor Online
Mina Moccie bruna Skor Online 14:22 #1 av: Loake Anson Mahogany Burnished Calf bruna Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Miss KG Adaeze svarta Skor Online Lola Ramona Alice svart svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Lola Ramona Angie P 412216 44 svart creme röda Skor Online

Stolt medis på Lola Ramona Ava Multi rosa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.