Hush Bone Online Skor bruna Perf Ballerina Lilly Puppies f0357boxo22598-Böter Skor

Lloyd 15 302 00 svart svarta Skor Online
Lloyd 25 742 00 svart gråa Skor Online
Lloyd Dakin Tdm bruna Skor Online
Lloyd Dave Noce bruna Skor Online
Lloyd Dorien svart svarta Skor Online
Lloyd Gallo Tobacco bruna Skor Online
Lloyd Jervis svart svarta Skor Online
Lloyd Marian Cafe bruna Skor Online
Lloyd Paolino svart lila Skor Online
Lloyd Vento Havanna bruna Skor Online
Loake Holborn Mahogany Burnished Calf bruna Skor Online

Lola Ramona Angie svart vit rosa bruna Skor Online
Lola Ramona Cecilia svart Creme gråa Skor Online
Lola Ramona June röd Snake Embossed röda Skor Online
Lyle&Scott Alford Leather 506 New Navy gråa Skor Online
Marc O’Polo Carolina 1a svart gråa Skor Online
Marc O’Polo Paris 2L svart svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Marstrand Rough 4 eye Lth svart gråa Skor Online
Menbur Tianshan bruna Skor Online
Merrell All Out Crush Light Crown blå lila Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Merrell Approach Tall Ltr Wp svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Merrell Bare Access Flex Knit svart gråa Skor Online Anmäl
Merrell Coldpack Ice+ 8 Zip Polar WTPF svart svarta Skor Online
Merrell Enlighten Shine Breeze Falcon bruna Skor Online 14:22 #1 av: Legero Salo Gore Tex Offvit Kombi lila Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Merrell Gridway svart gråa Skor Online Legero Tanaro 4.0 Gtx Taupe (grå) gråa Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Legero Tanaro 4.0 vit Kombi (vit) vita Skor Online

Stolt medis på Legero Tanaro Ghiaccio Combi gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.