Hummel Hummel Super Hi Jr Sparkle svart svarta Skor Online f0357boxo62498-Böter Skor

Le Coq Sportif Omicron Triple Reflective Triple svart svarta Skor Online
Leaf Cabra High rosa bruna Skor Online
Leaf Gopen svart svarta Skor Online
Leaf Salo Lt rosa lila Skor Online
Legero Amato 4.0 Gtx Piombo (grå) gråa Skor Online
Legero Campania GTX® svart svarta Skor Online
Legero Fano svart (svart) gråa Skor Online
Legero Lima Powder (rosa) rosa Skor Online
Legero Mira Gore tex® Lead bruna Skor Online
Legero Novarra Gore tex® Stone bruna Skor Online
Legero Siris Samba röda Skor Online

Legero Tanaro 4.0 Indaco (blå) blåa Skor Online
Legero Tanaro Gore Tex® svart svarta Skor Online
Legero Trapani Taupe bruna Skor Online
Lloyd 25 633 27 T.D Mguld svarta Skor Online
Lloyd Jerry Pacific gråa Skor Online
Lloyd Oder Sepia nougat bruna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lloyd WM Malik Kenia bruna Skor Online
Loake Wharfdale brun bruna Skor Online
Lola Ramona Cecilia svart svarta Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Lola Ramona Lucy 415016 2 svart vit röd röda Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Lyle&Scott Mckenzie Coffe Bean bruna Skor Online Anmäl
Marc O’Polo 40710146301100 990 svart svarta Skor Online
Marc O’Polo Flat Heel Bootie 990 svart svarta Skor Online 14:22 #1 av: Lacoste Trajet Mr Offvit vita Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Marstrand 2 Eye Lth röd röda Skor Online Laura by Heppo A29150A bruna Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Le Coq Sportif Ares Bbr Dress blå blåa Skor Online

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.