Gulliver 423 1352 svart lila Skor Online f0357boxo52298-Böter Skor

Kawasaki Original svart Solid svarta Skor Online
Kawasaki Wash & Trumble Lo boot rosa Skor Online
Keds Champion Core Canvas Navy blåa Skor Online
Keds Triple Seasonal Soli Cream beige Skor Online
Keen Chandler Cnx Kids Very Berry Capri rosa Skor Online
Keen Glenhaven Explorer svart svarta Skor Online
Keen Newport H2 India Ink Rust gråa Skor Online
Keen Newport Neo H2 Kids svart firey röd gråa Skor Online
Keen Seacamp II Cnx Tots Honeysuckle Neutral rosa Skor Online
Keen Terradora Leather Mid Wp Wine Rododendron blåa Skor Online
Keen Uneek O2 Youth svart vit svarta Skor Online

Kennel & Schmenger Bea blåa Skor Online
Killah Rina lila Skor Online
Lacoste Avenir 218 1 Nat off Wht fluro Ylw rosa Skor Online
Lacoste Carnaby Evo 317 8 Lt rosa off vit rosa Skor Online
Lacoste L.ight 118 1 Blk off Wht svarta Skor Online
Lacoste Misano Sport 116 1 Wht vita Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lacoste Straightset Insulac3181 Nvy nvy svarta Skor Online
Laksen Desert Boot röda Skor Online
Le Coq Sportif Courtset Lea Marshmellow Dress blå blåa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Le Coq Sportif Onyx Nylon svart svarta Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Leaf Naggen blå lila Skor Online Anmäl
Legero Campania GTX® svart svarta Skor Online
Legero Lima Powder lila Skor Online 14:22 #1 av: Kavat Rullsand Xc rosa rosa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Legero Novarra Gore tex® svart svarta Skor Online Kavat Svanö EP svart svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Kavat Töre Sr EP Dark brun bruna Skor Online

Stolt medis på Kavat Valla Xc silver gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.