Geox herrar Claudio svart svarta Skor Online f0357boxo92198-Mäns Skor

Kavat Glava XC svart svart gråa Skor Online
Kavat Halland WP lilac lila Skor Online
Kavat Höllick Xc silver gråa Skor Online
Kavat Hylte EP svart gråa Skor Online
Kavat Landby Wp rosa rosa Skor Online
Kavat Lugnvik Ep Dark brun bruna Skor Online
Kavat Mölnlycke TX gul gula Skor Online
Kavat Nyhammar EP svart svarta Skor Online
Kavat Oden Ep Bordeaux bruna Skor Online
Kavat Rullsand EP Light brun röda Skor Online
Kavat Snowboot WP svart lila Skor Online

Kavat Töre EP K Light brun röda Skor Online
Kavat Västervik XC svart gråa Skor Online
Kavat Yxhult XC silver svarta Skor Online
Kawasaki Tennis Navy blåa Skor Online
Keen Newport H2 Kids Beeswax gula Skor Online
Keen Seacamp II Cnx Jr svart blå Danube svarta Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Keen Terradora skor Paloma vapor gråa Skor Online
Keen Whisper Citadel blå Mirage blåa Skor Online
KMB Lago lila Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Lacoste Carnaby Evo 119 11 Us Sfa Wht pnk vita Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Lacoste Challenge 119 1 Sfa Off Wht off Wht vita Skor Online Anmäl
Lacoste Eyyla Chukka 318 2 Blk off Wht lila Skor Online
Lacoste Lerond 418 1 Off Wht off Wht vita Skor Online 14:22 #1 av: Kavat Alva XC vit vita Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Lacoste Sideline 119 3 Cma Off Wht grn vita Skor Online Kavat Bodås EP svart svarta Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Kavat Bomhus XC vit Print bruna Skor Online

Stolt medis på Kavat Byske XC Cerise gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.