Gant svart Online Skor svarta Samuel f0357boxo42098-Mäns Skor

Jim Rickey Chop Suede Shark bruna Skor Online
Jim Rickey Cloud Fat Suede grön Gable lila Skor Online
Jim Rickey Zed vit gråa Skor Online
Johnny Bulls High Zip Back brun Shiny guld bruna Skor Online
Johnny Bulls Mid Boot Warm lining svart silver svarta Skor Online
Kamik Alborg Tan bruna Skor Online
Kamik Stance svart blå svart blå blåa Skor Online
Kanna Elvira Ante Marino beige Skor Online
Karhu Albatross silver Birch Jaffa orange bruna Skor Online
Kavat Alstermo EP Light blå blåa Skor Online
Kavat Axamo EP Light brun beige Skor Online

Kavat Bomhus XC silver gråa Skor Online
Kavat Edsbro EP Lightbrun orangea Skor Online
Kavat Fjällbacka Tx grå gråa Skor Online
Kavat Halland Wp svart gråa Skor Online
Kavat Munkedal TX Bordeaux röda Skor Online
Kavat Nynäs Ep lila bruna Skor Online
Övrigt

Framtidens sjöfart

Kavat Rullsand Xc rosa rosa Skor Online
Kavat Tallby Tx blå blåa Skor Online
Kavat Viby TX Cerise rosa Skor Online
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Kawasaki Basic Splatter Multi blåa Skor Online

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Keds CVO Navy blåa Skor Online Anmäl
Keen Durand Mid Wp Gargoyle Capri gråa Skor Online
Keen Newport H2 Kids Very Berry Fusion Coral rosa Skor Online 14:22 #1 av: Jana 28605 22 805 Navy gråa Skor Online

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Keen Targhee III Wp Weiss boysenberry bruna Skor Online Jana 8 8 25212 27 314 Cigarr bruna Skor Online
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Jana 8 8 25323 21 001 svart svarta Skor Online

Stolt medis på Jana 8 8 25602 21 001 svart gråa Skor Online och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.