Ilse Jacobsen Regnkappa Rain71 - Gul - Dam f0357weze61598-Damkläder

KARL LAGERFELD HAWAII CHOUPETTE - Sweatshirt - svart Vackra billiga damkläder
Karl Lagerfeld Karl Signature Satin Bomber Ytterkläder
Karl Lagerfeld Shirt W Layeröd Back Detail Ögrönlar
Kenzo Short sleeves T Main
Kings Of Indigo Jeanskjol med knäppning
Kiomi Vinröd träningstopp med ränder i sidan
KIOMI Jerseyklänning - navy vit Vackra billiga damkläder
KIOMI Linne - laural wreath Vackra billiga damkläder
KIOMI Stickad tröja - goblinblå Vackra billiga damkläder
KIOMI Trenchcoat - mauve Vackra billiga damkläder
KIOMI Tygbyxor - dunkelgrön Vackra billiga damkläder

Knowledge Cotton Apparel O neck striped T shirt OCS Ögrönlar
Knowledge Cotton Apparel Tencel shirt Vegan Ögrönlar
Kulani Kinis rosa vadderad bikiniögrönl i tubmodell
KUNERT Strumpbyxor - cashmere Vackra billiga damkläder
La rödoute Collections blås med lång ärm och infällning fram - Gul - Dam
La rödoute Collections Figurnära, asymmetrisk midiklänning utan ärm - Svart - Dam
Övrigt

Framtidens sjöfart

La rödoute Collections Halvlång omlottklänning med kort ärm - Vit - Dam
La rödoute Collections Kjol - Grön - Dam
La rödoute Collections Kort, insvängd kavaj - orange - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

La rödoute Collections Mönstrad skjorta med trekvartslång ärm - Grön - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

La rödoute Collections Rak klänning med trekvartslång ärm - Vit - Dam Anmäl
La rödoute Collections Regnjacka med huva - rosa - Dam
La rödoute Collections Sweatshirt - Blå - Dam 14:22 #1 av: Kappa Egrön 6 PACK - Träningssockor - bosporus Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
La rödoute Collections Trenchcoat i mjukt material, längd till knät - Grå - Dam Kari Traa KARI LS Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Kari Traa NORA TEE Ögrönlar

Stolt medis på Kari Traa SVALA LS Ögrönlar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.