Hummel HMLOLIVIA SWEATSHIRT Ögrönlar f0357weze11498-Damkläder

Just Female Cherry maxi dress Klänningar
Just Junkies Rutig skjorta med dragkedja och Trouble Maker-tryck baktill
Just Junkies Pucki Ögrönlar
Kaffe AMBER - Tunika - cobblestone Vackra billiga damkläder
Kaffe AMBER V NECK - Tunika - forever blå Vackra billiga damkläder
Kaffe EDDA - Kofta - midnight marine Vackra billiga damkläder
Kaffe JILLIAN PANTS - Tygbyxor - svart deep Vackra billiga damkläder
Kaffe KARONA - Skjorta - midnight marine Vackra billiga damkläder
Kaffe PENNY - Pennkjol - mouse grå melange Vackra billiga damkläder
Kappa Huvtröja i avslappnad passform med logga framtill
Karen by Simonsen T-shirt - bas - gul Vackra billiga damkläder

Kari Traa Linne Traa Top - Blå - Dam
Kari Traa Topp Traa Tee - Blå - Dam
Karl Kani SIGNATURE BODY - Långärmad tröja - multiFärg Vackra billiga damkläder
KARL LAGERFELD IKONIK TIE TEE - T-shirt med print - svart Vackra billiga damkläder
KIOMI Kofta - dark grå Vackra billiga damkläder
KIOMI Shorts - orange Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

KIOMI T-shirt - bas - sky captain dark blå Vackra billiga damkläder
Knowledge Cotton Apparel Double layer shirt GOTS Ögrönlar
Knowledge Cotton Apparel Zip hood sweat with owl chest logo Ögrönlar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

KUNERT LIZ - Strumpbyxor - marengo Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

La Perla Briefs - skin Vackra billiga damkläder Anmäl
La rödoute Collections Ärmlös, figurnära klänning - Röd - Dam
La rödoute Collections blås med ståkrage och lång ärm - Gul - Dam 14:22 #1 av: Jumperfabriken Klänning Ava Dress - Blå - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
La rödoute Collections Grovstickad kofta - Brun - Dam Junarosa blås jrGrace LS Blouse - lila - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Junarosa Jeansshorts jrFive SL Ainslie Long - Blå - Dam

Stolt medis på Junarosa Klänning jrLisia Dress - Svart - Dam och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.