House Vackra damkläder billiga svart - A-linjekjol - GENEVIEVE Dagmar of f0357weze51398-Fashion Kläder

JDY JDYTRICK TREATS FOLD UP - blås - celery blå Vackra billiga damkläder
JDY Jeans Skinny Fit - rosa Vackra billiga damkläder
JDY NOOS - Stickad tröja - blå surf Vackra billiga damkläder
JDY Tunn jacka - grå Vackra billiga damkläder
Joelle blås Luna - Svart - Dam
Joelle Klänning Tulip - Blå - Dam
Jofama Jacka Joel - Svart - Herr
John Zack Petite rosa asymmetrisk midiklänning med ett axelband och lårslits
JoJo Maman Bébé Shapewear - svart Vackra billiga damkläder
Jumperfabriken Kjol Henna Skirt - Svart - Dam
Jumperfabriken Tröja Sofie - Blå - Dam

Junarosa Cardigan jrDiamond LS Knit Wrap - Grå - Dam
Junarosa Maxiklänning jrGadir SL Maxi Dress - rosa - Dam
JUNK de LUXE Heavy indigo wash skinny jeans Jeans
Just Junkies Alfröd Track Shorts II Shorts
Kaffe KAELIN PENNY SKIRT - Pennkjol - living coral Vackra billiga damkläder
Kaffe PENNY - Pennkjol - mouse grå melange Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Kappa EMILY - Träningsbyxor - carmine rosa Vackra billiga damkläder
Kari Traa Jacka Tvinde Jacket - lila - Dam
Kari Traa Träningsshorts Seim Shorts - Blå - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

KARL LAGERFELD HAWAII CHOUPETTE - Sweatshirt - light grå melange Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Kenzo Knitted T shirt Main Ögrönlar Anmäl
Kiomi Svart tröja med ståkrage och kort dragkedja
KIOMI Linne - light grå grå Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: JDY JDYCATHY OVERStorlek - Långärmad tröja - sky captain sandshell Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
KIOMI TALL Vardagsklänning - svart Vackra billiga damkläder JDY JDYHELEN - blås - svart Vackra billiga damkläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

JDY JDYJUSTY - Stickad tröja - nostalgia rosa melange Vackra billiga damkläder

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.