Heart & Dagger Bruna kostymbyxor med smal passform f0357weze91298-Herrkläder

Jack Wolfskin MOONRISE - Fleecejacka - midnight blå Vackra billiga damkläder
Jacqueline de Yong Kavaj jdyCatia City L S Blazer - Svart - Dam
Jacqueline de Yong Linne JdYAva Tank Top - Svart - Dam
Jacqueline de Yong Topp jdyCathy 3 4 OverStorlek Top - Blå - Dam
Jaded London Festival Gul ormskinnsmönstrad skjorta del av set
Jaded London Svarta festivalshorts med regnbågsflammor del av set
JBS JBS long johns original Långkalsonger
JBS ProActive seamless shorts Shorts
JDY - Jeanskjol med knappar
JDY JDYAPPA SINGLET - Linne - grön sheen Vackra billiga damkläder
JDY JDYFAME SINGLET - Linne - cloud dancer Vackra billiga damkläder

JDY JDYJENNIFER MIDI FRILL DRESS - Vardagsklänning - thyme Vackra billiga damkläder
JDY JDYPULLI - Stickad tröja - svart Vackra billiga damkläder
JDY JDYSTAR PANT - Tygbyxor - svart pale rosa Vackra billiga damkläder
JDY JDYYAKINI SINGLET - Linne - medium grön Vackra billiga damkläder
Jofama Mockajacka Katja - Grön - Dam
JoJo Maman Bébé Leggings - navy Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Jumperfabriken Klänning Celia Stripe Dress - Blå - Dam
Junarosa blås jrLona 3 4 SL Blouse - Röd - Dam
Junarosa Parkas jrLuppa Expeditions LS Parka - Blå - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Just Female Cory dress Klänningar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Kaffe AMBER - blås - svart deep Vackra billiga damkläder Anmäl
Kaffe EDDA - Kofta - svart deep Vackra billiga damkläder
Kaffe KARONA - Skjorta - optical vit Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Jack & Jones T-shirt jjeRafa Tee SS - Grön - Herr

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Kappa Banda Coen Svart t-shirt med band med logga Jack & Jones T-shirt jorNewhero Tee SS - rosa - Herr
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Jack & Jones T-shirt jorVoyage Tee SS - Grå - Herr

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.