Gina Tricot THERECE - Skjorta - brun Vackra billiga damkläder f0357weze81098-Fashion Kläder

Jack & Jones Originals Svart stickad tröja med uppbrutet rutmönster
Jack & Jones Originals Vit t-shirt med stor logga på bröstet
Jack & Jones Premium Marinblå blommig skjorta med smal passform
Jack & Jones Premium Vit skjorta i longline-modell med kimonoärm och murarkrage
Jack & Jones Tropiskt mönstrade trunks i 3-pack
Jack & Jones Byxor jjiMarco jjCharles AKM 269, slim fit - Grå - Herr
Jack & Jones Essentials Vit longline-t-shirt med djup halsringning
Jack & Jones Huvtröja jorCulkin Sweat Hood - Blå - Herr
Jack & Jones Jacka jcoCross Jacket Hood - Blå - Herr
Jack & Jones JCODRIVER ANORAK Ytterkläder
Jack & Jones JeansjjiGlenn jjOriginal JJ 103 - Blå - Herr

Jack & Jones JJIRICK JJICON SHORTS GE 851 I.K. STS Shorts
Jack & Jones Kavaj jprDelroy Blazer - Natur - Herr
Jack & Jones Pikétröja jjePaulos Polo SS - Grå - Herr
Jack & Jones Skjorta jjeSummer Shirt S S STS - Blå - Herr
Jack & Jones Tröja jjeBasic Knit O-Neck - Svart - Herr
Jack & Jones Tröja jprThomas Knit Crew Neck PS - Grön - Herr
Övrigt

Framtidens sjöfart

Jack & Jones T-shirt jjePocket Tee SS O-Neck Slim - Röd - Herr
Jack & Jones T-shirt jorNewpleo Tee SS - Blå - Herr
Jack & Jones T-shirt jprRon blå. Tee SS Crew Neck Pre - Blå - Herr
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Jack Wills  Staplecross Grå pikétröja med lång ärm

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Jacqueline de Yong Linne JdYAva Tank Top - Vit - Dam Anmäl
Jaded London Grönt kamouflagemönstrad bikiniögrönl med snörning och långa ärmar
JBS of Denmark JBS of Denmark Briefs Briefs 14:22 #1 av: J.LINDEBERG TOUR TECH - Funktionströja - pop rosa Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
JDY Jacka i konstläder - mustard gul Vackra billiga damkläder Jack & Jones Core Svarta mjukisbyxor med logga
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Jack & Jones Core Vit kortärmad skjorta i smal passform med platt krage och heltäckande loggamönster

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.