GAP Vackra damkläder billiga indigo true - Tygbyxor - LONG BISTRETCH f0357weze7898-Fashion Kläder

InWear Kjol Abana Skirt - Svart - Dam
InWear Klänning Howard Dress - Brun - Dam
InWear Klänning Zella - Svart - Dam
InWear Rena V Tshirt KNTG Ögrönlar
InWear Skjorta Hara Shirt - Multi - Dam
InWear Tröja Tida - Blå - Dam
InWear Zella Shorts Shorts
IVY & OAK ANCLE LENGTH DRESS - Maxiklänning - navy blå Vackra billiga damkläder
IVY & OAK MATERNITY SMOCK BLOUSE - blås - snow vit Vackra billiga damkläder
IVY & OAK Skjorta - blå Vackra billiga damkläder
IVY & OAK VOLUME - Shorts - grön Vackra billiga damkläder

IZOD ANKER PRINT BD SS SHIRT Ögrönlar
IZOD POPLIN CHECK BD SHIRT Ögrönlar
J. Lindeberg Carter Sharp Cotton Ytterkläder
J. Lindeberg Inez Cotton Silk Ögrönlar
J.CREW SLIM PERFECT - T-shirt - bas - intense rosa Vackra billiga damkläder
J.LINDEBERG Blazer - royal blå Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

J.LINDEBERG SARAH - Tygbyxor - grå melange Vackra billiga damkläder
Jack & Jones Core Mjukisbyxor med smal passform och tech-dragkedjor
Jack & Jones Essentials Vit pikétröja med smal passform och logga
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Jack & Jones Originals Stickad tröja med polokrage

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Jack & Jones Premium Randig t-shirt Anmäl
Jack & Jones Boxershorts jacButterfly Trunks, 3-pack - Blå - Herr
Jack & Jones Huvtröja jcoSadi Sweat Hood - Svart - Herr 14:22 #1 av: Ilse Jacobsen Klänning Nice238GI - Grå - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Jack & Jones Jacka jorParty Bomber - Blå - Herr Ilse Jacobsen Regnkappa Rain87 - rosa - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Ilse Jacobsen TUNIC Ögrönlar

Stolt medis på InWear Bagulio HW Klänningar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.