Marc O'Polo GRAPHIC - blås - grön Vackra billiga damkläder f0357weze23489-Fashion Kläder

Na-kd leopardmönstrade beige byxor i satin
Na-kd Svarta hängselbyxor i denim
NA-KD HANNALICIOUS HIGH NECK ZIP DRESS - Fodralklänning - svart Vackra billiga damkläder
NA-KD SINGLET - Linne - dark navy Vackra billiga damkläder
Nanso Kavaj Maali - Blå - Dam
Nanso Ladies big shirt, Värikaari Sov och loungeplagg
Nanso Ladies shirt, Isla Ögrönlar
Nanso Långskjorta Hiekka - Blå - Dam
Nanso Tunika Leimu - Röd - Dam
Napapijri Tribe Sele Vit t-shirt med logga
Native Youth Randig midiklänning med v-ringning och knytning i midjan

Needle & Thread SERAPHINE TEE - blås - washed svart Vackra billiga damkläder
NEUW Work Stripe SS Shirt Ögrönlar
New Balance FEEL THE COOL - T-shirt med print - vit Vackra billiga damkläder
New Era Svart t-shirt med NBA Sacramento Kings
New Look Gula byxor med knytning i midjan
New Look Ljusrosa sweatshirt med sänkt axelsöm
Övrigt

Framtidens sjöfart

New Look orange badshorts med palmmönster
New Look Rostfärgade ankellånga byxor med spänne
New Look svart och beigerandig t-shirt med rund halsringning
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

New Look T-shirt i overStorlek-modell med grönikala ränder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

New Look - Svarta finbyxor i smal modell Anmäl
New Look CHARLOTTE BUCKLE PINNY - Jeansklänning - svart Vackra billiga damkläder
New Look DRAWSTRING WAIST DRESS - Skjortklänning - dark khaki Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Motel Blommig minikjol med rosanknoppar och slits framtill

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
New Look Maternity Flerfärgad randig klänning med knappar MSGM BERMUDA SHORTS Shorts
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Munthe Klänning Ask Dress - Blå - Dam

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.