BLOUSE O'Polo Marc SLEEVELESS gul damkläder billiga Vackra bright - blås - STYLE f0357weze93476-Fashion Kläder

MyMo Luvtröja - emerald Vackra billiga damkläder
NAF NAF CORAZON - blås - ecru svart Vackra billiga damkläder
Na-kd Bruna plisserade byxor med leopardmönster del av set
Na-kd Svart anorak med knappar och ficka
NA-KD FRONT OVERLAP BLOUSE - blås - poppy röd Vackra billiga damkläder
NA-KD SLEEVELESS MIDI KNIT DRESS - Maxiklänning - navy Vackra billiga damkläder
Nanso Klänning Asteri - Röd - Dam
Nanso Ladies dress, Maali Klänningar
Nanso Ladies shirt, Sesam Ögrönlar
Nanso Topp Indus Shirt - Svart - Dam
Napapijri Boa Blå sweatshirt

Napapijri Sonthe Gråmelerad t-shirt med logga
Needle & Thread ILLUSION DRESS - Cocktailklänning - dusk blå Vackra billiga damkläder
Neon rosa Plus Randig miniklänning i linne med knappar framtill
New Balance ESSENTIALS 90S CREW - Sweatshirt - svart Vackra billiga damkläder
New Look Curve Hallie Discojeans
New Look Gul ribbad bikiniögrönl med stor dragkedja framtill
Övrigt

Framtidens sjöfart

New Look Ljusrosa poplinskjorta med normal passform
New Look orange bikiniögrönl med bygel
New Look runner Neonrosa badshorts
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

New Look Svart pikétröja med kantrand

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

New Look Vinröd bomberjacka i fuskpäls Anmäl
New Look ALBY LEOPARD WRAP SKIRT - A-linjekjol - burgundy Vackra billiga damkläder
New Look CROSS BACK CAMI - Linne - svart Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Moshi Moshi Mind robyn top Ögrönlar

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
New Look GO BODY - Långärmad tröja - dark burgundy Vackra billiga damkläder Moss London Svart skjorta i skinnymodell med stretch och lång ärm
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Motel Ribbad miniklänning med v-ringad krage

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.