Makia VERKSTAD T SHIRT Ögrönlar f0357weze53198-Herrkläder

Missguided WRAP FRONT PLUNGE BODYSUIT - blås - ivory Vackra billiga damkläder
Missya Lucia bra top solid BH ar
Missya Vala big cup Caja BH ar
Modström GEO - blås - rosa rosa Vackra billiga damkläder
Modström Niles dress Klänningar
Modström Owl stripe dress Klänningar
Molly Bracken Cocktailklänning - röd Vackra billiga damkläder
Monki beige rutig minikjol i twill
Monki grå ormmönstrad minikjol i skinnimitation
Monki Ljusbeige peg-byxor med plissering
Monki Press Collection Figursydda omlottbyxor

Monki Svart midiklänning med v-ringning och knappdetaljer
Monki - Svarta jeans med vida beni ekologiskt bomull
Monki CARRO TROUSERS - Tygbyxor - multicolouröd Vackra billiga damkläder
Monki JANE SKIRT - Pennkjol - off vit Vackra billiga damkläder
Monki TAMRA BLOUSE - Skjorta - retrogarden lila Vackra billiga damkläder
Moon River Midiklänning med ballongärm och volangfåll
Övrigt

Framtidens sjöfart

More & More Skjorta - vit Vackra billiga damkläder
Morgan SHOUPI - Shorts - off vit Vackra billiga damkläder
Morris Kappa Felice Coat - Brun - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Morris Pima Cotton Cble Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

MOS MOSH Blake Night Pant Byxor Anmäl
MOS MOSH Plissé Bella Skirt Kjolar
Moss Copenhagen BLAIR - Skjorta - poppy röd Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Missguided EXCLUSIVE CYCLING 2 PACK - Shorts - svart camel Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Motel - Brun rutig strand skjorta i mesh Missguided Petite Gräddvita culotte-byxor del av set
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Missguided Petite Vit body med formade kupor och volangkant

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.